Сувеніри й теплі речі, зшиті власноруч, виготовляє для бійців, які захищають Донбас, Ангеліна Шостак з Артемівська. Молода жінка разом із чоловіком Андрієм відвозить подарунки на блокпости.

— В’яжу балаклави, шию шарфи із флісу. Нещодавно відвозила партію шарфів, шукала знайомих бійців із батальйону «Артемівськ». Але їх уже перекинули, а на їхньому місці стояв батальйон «Полтава». Вони так зраділи шарфам! Потім я борщу п’ять літрів наварила і відвезла, а тепер збираюся почастувати хлопців гарбузовою кашею. Навіть пироги, прикрашені тризубом, пекла, — розповіла співрозмовниця.

На ляльках-янголиках із тканини, що їх із любов’ю шиє патріотка, написано: «Життя й перемога». Ангеліна придбала два сувої синьої й жовтої тканини, з якої виготовляє українські прапори. Вручає їх бійцям, які проїздять мимо на броньованих машинах. А нещодавно майстриня похвалилася прапором, вишитим спеціально для захисників Донецького аеропорту. На полотнищі — напис «Кіборги»: таким «епітетом» нагородили відважних бійців в Інтернеті. Тепер родина з Артемівська збирається передати бійцям з аеропорту прапор разом із вишитою іконою. До виготовлення подарунків долучається й мама Ангеліни. В чотири руки майстрині вишили обереги «Берегиня» з українським орнаментом у червоних і чорних кольорах.

— Я творча людина, і вигадувати, робити щось руками для мене — радість. Не можу взяти до рук зброю, але допомагатиму армії всіма способами, — запевняє молода жінка.

На знімку: Ангеліна Шостак демонструє прапор для захисників Донецького аеропорту.

Фото Андрія ШОСТАКА.