З 1 травня 2011-го по 30 квітня 2012 року громадська організація «Майбутнє Криму» за сприяння Міністерства освіти і науки, молоді і спорту АРК реалізує в автономії екологічний проект «Поліетилен — наш невидимий ворог», фінансований Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні.
«Метою проекту є проведення роз’яснювально-практичної роботи серед вихованців дошкільних установ, учнів кримських шкіл і студентів вищих навчальних закладів, а також їхніх батьків із питань протидії забрудненню навколишнього середовища поліетиленовими пакетами і пляшками», — розповіли в Міністерстві освіти і науки, молоді і спорту АРК.
Упродовж перших трьох місяців реалізації проекту проведено навчання координаторів від навчальних закладів — учасників проекту, підготовлено й передано в навчальні заклади інформаційні диски, здійснено анкетування учнів, студентів, педагогічних працівників і батьків.
За словами міністра освіти і науки, молоді і спорту Криму Віталіни Дзоз, основною причиною появи сміття на вулицях кримських міст і сіл є безвідповідальність жителів, особливо молодих людей.
Членами організації «Майбутнє Криму» є науково-педагогічні працівники, які набули досвіду громадської діяльності під час участі у програмах обміну та стажування в США, Республіці Польща, Республіці Естонія й тренінгах за участі фахівців-екологів. Вони активно поширюють цей досвід в Україні.