Цю і ще кілька важливих для життя людей проблем обговорили на позачерговому засіданні Закарпатської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Працювати є над чим: життя постійно «підкидає» нові виклики і проблеми.
Насамперед предметом розмови стала надзвичайна ситуація на території колишнього Свалявського лісокомбінату. Там упав козловий кран, який використовували для завантаження залізничних вагонів, внаслідок чого смертельно травмовано трьох працівників. За словами начальника облуправління Держгірпромнагляду Михайла Саварина, спеціально створена комісія виявила низку значних порушень у процедурі працевлаштування людей. До речі, в цій справі фігурують три підприємства, проте досі достеменно не виявлено, на чиєму балансі перебував кран, кому належить територія, на якій проводили роботи? Для уникнення в майбутньому таких ситуацій вирішено провести обстеження технічного стану кранів на території Закарпаття. Від райдержадміністрацій та міськвиконкомів разом із підприємствами посилити контроль з дотримання вимог при збиранні, заготівлі та реалізації металобрухту.
Є й інші проблеми. Дощі призвели до зсуву ґрунтів та каменепадів на автомобільних дорогах. Зокрема, в середині липня біля селища Кольчине на узбіччя шляху впала глиба вагою близько 8 тонн. Ситуацію локалізовано, проте небезпека  каменепаду зберігається. Тому керівник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області звернувся до членів комісії з пропозицією ліквідувати її шляхом проведення вибухових робіт. Запропоновано звернутися до спеціалізованого підприємства у Львові.
«З проблемою зсувів стикаємося досить часто, адже територія області переважно гірська. Звичайно, краще максимально ліквідувати і випередити явну небезпеку, а не чекати, коли каміння, що нависає, впаде на дорогу. Це потрібно робити постійно, бо через рік Україна приймає Євро-2012, і автодорога Київ—Чоп стане чи не найголовнішою артерією, якою туристи і вболівальники їхатимуть до столиці та інших міст проведення матчів», — констатував в. о. голови обласної держадміністрації Іван Бушко. Також треба розробити спільний план заходів з недопущення подальшого розвитку зсувних процесів.
Непроста проблема — ліквідувати надзвичайну ситуацію в селищі солекопів Солотвино, де виникли величезні провалля. Тепер на шахтах проводять консервацію, огороджують території, заміряють рівень води. За словами заступника голови Тячівської РДА Олександра Продана, людям важко покидати рідні місця. Тому місцевому населенню пояснюють, яка небезпека загрожує їхньому життю в разі подальшого перебування в зоні непередбачуваності нових провалів ґрунту, тож безпечніше переселитися на нове місце. Тим паче що уряд виділив для цього необхідні кошти.
 
Закарпатська область.