Британська компанія «The Ekonomіst ІnteLlіgence Unіt», яка порівнювала екологічну ситуацію в 30 європейських столицях, не дала Києву жодного балу із 10 можливих, в результаті чого він посів у цьому рейтингу останнє місце, повідомляє ЛІГАбізнесінформ. Компанія вивчала цілу низку показників, що характеризують якість життя в європейських столицях: кількість шкідливих викидів в атмосферу, рівень споживання енергії, обсяги побутових відходів тощо.
За всіма показниками Київ посів останнє місце. Зокрема, в українській столиці надто багато автомобілів, також кияни удвічі більше використовують води та електроенергії, ніж європейці. Крім того, порівняно з іншими мешканцями європейських столиць, на одного киянина припадає найбільше сміття.
Єдиний показник, за яким Київ посів не 30-те, а 23 місце, — просування екологічних програм, тому саме це і вселяє певну надію. Найбільш екологічно бездоганними визнано столиці Данії, Швеції та Норвегії. Далі у рейтингу йдуть Відень, Амстердам, Цюріх, Гельсінкі, Берлін, Брюссель і Париж.
Вл. інф.