Хлібороби Полтавщини перетнули тримільйонний рубіж намолоченого зерна. При цьому кукурудзу зібрано з 71 відсотка площ, «пізні» жнива тривають. Водночас ранніх зернових було намолочено 1 млн. 450 тис. тонн, дві третини тих обсягів становить продовольча пшениця. Тож, як і раніше, левова частка зернового валу області припадатиме саме на качанисту, якою тут навесні засіяли 584 тисячі гектарів.
При середній врожайності зернових 46 центнерів з гектара кукурудза дає по 52,5 центнера. За таких обставин у департаменті агропромислового розвитку ОДА прогнозують загальний ужинок на рівні 4,5 мільйона тонн. Хоча ще на початку літа передбачалося досягти бажаної «п’ятірки». Не кажучи вже про істотну віддаленість від рекордних шести мільйонів. Однак для такого посушливого року, як нинішній, реальний результат також виходить досить вагомим.
Для аграріїв краю тепер найважливіше  – впоратися з урожаєм до холодних злив і білих мух, а також дочекатися пристойної ціни на зібране. З останнім, як завжди, найскладніше.
 
Полтавська область.