Два телевізійні фільми створено про Героїв Майдану журналістами Вінницького державного обласного телебачення. Один розповідає про молодого історика з Вінниці Максима Шимка, інший — про підприємця і художника зі Жмеринки Валерія Брезденюка. Їхнє життя обірвалося на столичному Майдані від куль снайперів. Нині триває робота над ще однією стрічкою про третього земляка, загиблого під час Революції Гідності, — залізничника зі Жмеринки Леоніда Полянського.

— Спочатку створення фільму про 34-річного вінницького історика Максима Шимка давалося непросто, — розповідає автор стрічки журналіст Тетяна Довгань. — Відзняли багато матеріалу, але не вистачало промінчика, який би зробив картину світлою.
Після чергової розмови з мамою Героя Зоя Семенівна порадила використати улюблену синову пісню — «Веселії, браття, часи настали». «Коли зазвучала ця мелодія, здавалося, кожен відзнятий раніше кадр доповнював і слова, і музику», — ділиться думками Тетяна Довгань.
Максим був членом клубу історичної реконструкції «Білий вовк». Брав участь у фестивалях, зокрема, у Меджибожі та Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. Частину обладунків виготовляв власноруч. У кузні його приятеля Тараса Гайдея висить меч, зроблений Максимом. Його можна побачити в кадрі фільму. А дома у кімнаті батьки не торкаються до жодної з речей сина. Там і елементи кольчуги, і викройка сорочки, яку теж планував пошити самотужки. Недоторканою залишається навіть чашка з недопитою кавою. Кава вже перетворилася на порошок.
Другий фільм про Валерія Брезденюка вражає епізодом з братом загиблого. Олег, так звати брата, до Майдану понад десять років проживав у Санкт-Петербурзі. Мав роботу, сім’ю, житло. Після загибелі рідного брата Олег відмовився від російського громадянства і повернувся на батьківську землю. Автор стрічки журналіст Алла Хоменко чи не найбільше уваги приділила незвичному захопленню талановитого земляка. Валерій Брезденюк писав картини під... водою. Таке вміння продемонстрував на телепроекті «Україна має талант».
Його товариш місцевий художник Руслан Кушнір до річниці загибелі Брезденюка написав його портрет. Щоправда, також у незвичній формі. Майстер називає її вишивка на... дереві. Художник стверджує, що в такій техніці не працює жоден митець. Він навіть підготував патент для її реєстрації. На звичайній деревині вирізаються борозенки у формі хрестика, як у вишивці на полотні. Далі художник заповнює їх акриловими фарбами. Якою виходить робота, видно на картині, де зображено портрет Героя Майдану 
Валерія Брезденюка (на знімку).
Фото надане художником Русланом Кушніром.