На 11 відсотків скоротили споживання газу під час нинішнього опалювального сезону мешканці Вінниччини. За словами директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Анатолія Вакара, зроблено це за умови збільшення кількості споживачів блакитного палива у порівнянні з минулим роком на сім відсотків. Населення досягає економії насамперед завдяки паралельному використанню інших видів палива. Особливо це стосується мешканців сільських населених пунктів.
Як стверджує пан Вакар, повністю відмовилися від користування блакитним паливом майже двісті бюджетних установ і організацій, їхні котельні переведено на альтернативні джерела енергії. У 2015 році планують продовжити таку само роботу ще на 136 об’єктах бюджетної галузі. На це з обласного бюджету вже виділено частину коштів у сумі п’ять мільйонів гривень.
Загалом з початку нинішнього опалювального сезону в регіоні вдалося зекономити понад шість мільйонів кубометрів блакитного палива, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.