Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь у платформі «Освітня революція для країни та бізнесу» в рамках Київського міжнародного економічного форуму «Україна: з третього світу в перший».

Під час дискусії вона наголосила: реформування освіти має стати одним з пріоритетних, стратегічних завдань країни. «Коли в країні йде війна, зрозуміло, що першим пріоритетом стає обороноздатність. Але цей критичний час необхідно використати для переосмислення наших цінностей. У кожній країні, яка дбає про своє майбутнє, освіта мусить бути одним з провідних пріоритетів», — підкреслила народний депутат.

Парламентарій зазначила, що галузь освіти — дуже консервативна, а результати її змін стають очевидними у відтермінованій перспективі, щонайменше за п’ять—десять років. У зв’язку з цим пріоритетними є законодавчі зміни. Закон створює рамку і закріплює основні ідеї, які не так легко змінити навіть тоді, коли змінюється уряд або відбуваються вибори. «Будь-яку реформу, а тим більше освіти, можливо реалізувати лише у партнерстві з усіма зацікавленими суспільними групами», — зауважила Лілія Гриневич.

 

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.