У столиці відкрився перший в Україні парк сучасної скульптури й інсталяції «Kіev Fashіon Park». До його композиції увійшли майже два десятки арт-об’єктів. Лавочки, скульптури, інсталяції відомих українських скульпторів і дизайнерів, таких, як Андре Тан, Олексій Залевський, Лілія Пустовіт, Лілія Літковська, та інших уже чекають своїх відвідувачів на Пейзажній алеї. До речі, вхід у парк, як і колись, — безплатний.

Його офіційне відкриття стало подарунком до Дня народження столиці. Відтоді ось вже кілька вихідних підряд на Пейзажній алеї аншлаги. Тож спокійно посидіти на оригінальних дизайнерських лавочках поки що навряд чи вдасться. А от сфотографуватися на пам’ять — цілком здійсненно. Усього на «суд громадськості» представили десять лавочок, шість скульптур і одну інсталяцію. Все це — подарунки місту від меценатів. Як і попередні «жителі» Пейзажки (казкові коти-стоноги, зайці, зебри), нові арт-об’єкти — креативні й дуже яскраві. Тут можна перепочити на лавці-кавуні. І, зовсім не боячись роздавити, сісти на окуляри. А пам’ятаєте, в дитинстві батьки суворо забороняли ходити по дахах? Забудьте про це. Тепер помріяти, сидячи на черепиці, може кожен, до того ж зовсім не боячись за здоров’я. Стомилися? Можна й поспати. Тим паче, що для цього випадку теж спеціальна лавочка є: з подушкою й пледом.

А ще в Києві з’явився свій «пісяючий хлопчик». Та й не один, а разом зі своїми різнокольоровими друзями (на знімку). Щоправда, ці «герої» припали до душі не всім. Чомусь старше покоління дитячі оголені тіла збентежили...

Однак таке й справді краще раз побачити, ніж сотню разів про це прочитати. Мета проекту не тільки впорядкувати й прикрасити столицю, а й популяризувати сучасне українське мистецтво. Ініціатором створення парку «от-кутюр» став співзасновник Ukraіnіan Fashіon Week Олександр Соколовський. За його словами, схожі парки існують у багатьох містах світу. А тепер, завдяки зусиллям людей, небайдужих до Києва та іміджу української столиці, він з’явився й у нас. До речі, як обіцяють організатори, це — тільки початок. Мовляв, уже восени в столиці має з’явитися ще один подібний модний парк.

На окуляри Сергія Данчинова можна сісти без остраху їх роздавити.

«Килим» від Лілії Пустовіт вишивали різнокольоровими мозаїками.

Казкові коти тепер не сумуватимуть у компанії нових екстравагантних сусідів.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.