Камери відеоспостереження стають звичним явищем у... лісах Полтавщини. Торік їх придбали для ДП «Миргородський лісгосп», а нині вони з’явилися в Кременчуцькому, Новосанжарському та Полтавському лісгоспах. Адже, як свідчить практика, саме тут найчастіше і стаються пожежі.
— Телевізійні системи нагляду за лісовими масивами значно полегшують боротьбу з пожежами, — зазначає начальник штабу ЦО ДП «Полтавський лісгосп» Олексій Кислий. — Це дає змогу точно визначити місце загоряння і вчасно туди прибути. Так, наприклад, у радіусі 5—8 кілометрів завдяки камері можна розгледіти кожен листочок на дереві. Найважливіше, що пристрої допоможуть уберегти робітників від перегріву на спекотному сонці, адже температура на вежах спостереження влітку сягає +45—50 градусів.
Встановлення відеокамер — надійний спосіб вчасно виявити навіть найменше загорання, повідомили у прес-службі Полтавського обласного управління лісомеліоративного господарства. Відеоустановки повністю автоматизовані й дають можливість спостерігати за великими площами лісових масивів на екрані монітора. Радіус спостереження — 30 кілометрів. У разі виявлення пожежі система одразу видає її координати. Установка виготовлена зі спеціального матеріалу, що забезпечує безперебійну роботу за будь-якої погоди, навіть за сильного вітру.
Полтавська область.