З додатковими навантаженнями працює Ладижинська ТЕС на Вінниччині через зниження рівня роботи низки теплових станцій на сході країни, де тривають бойові дії.

Теплові станції залишаються головними виробниками енергії. Вони входять до єдиної енергетичної системи держави і беруть участь у регулюванні вироблення енергії у години пікових навантажень. 

Через зазначені вище причини робити це можуть не всі станції.

— Режим зміни навантажень вимагає утримання обладнання у постійній готовності, — зазначили у прес-службі Ладижинської ТЕС. — Тому суттєво збільшився обсяг робіт у ремонтних бригад. Персоналу доводиться працювати здебільшого вночі, коли мінімальне споживання, а відповідно — і виробництво енергії.

Фахівці пояснюють, що режим максимального навантаження триватиме доти, доки не запрацюють на повну потужність всі теплові станції країни.

Керівництво ТЕС висловлює вдячність за злагоджену роботу колективу, який у непростій ситуації забезпечує споживачів світлом і теплом.

Втім, ситуація може ще більше ускладнитися, якщо зменшиться постачання газу через його дефіцит. На станції пояснили, що готові до такого перебігу подій і зможуть замінити блакитне паливо на мазут і вугілля.

Вінницька область.