Секретар міської ради Віталій Михайлішин запевняє, що будівництво газогону завершать уже цього року. Незабаром розпочнеться активне спорудження другої, незалежної гілки газопроводу довкола Чернівців, котру розпочали будувати ще до 600-річчя міста. Але тоді міська влада так і не змогла довести керівництву держави необхідність будівництва, і належної субвенції на продовження цих робіт місто не отримало.

І це при тому, що Чернівці досі залишаються єдиним в Україні обласним центром, що не має резервного газопроводу. Нині місто має лише один газовий ввід з івано-франківського напрямку. Коли на розподільній станції цього газогону проводять профілактичні роботи, Чернівці залишаються без блакитного палива. Окрім того, через недостатній тиск у мережах узимку під час сильних морозів, коли забір газу збільшується, деякі мікрорайони міста та приміські села фактично залишаються без газопостачання.
Але, схоже, крига скресла. «Голосу України» стало відомо, що правління НАК «Нафтогаз України» має намір виділити на ці потреби 11 мільйонів 770 тисяч гривень. Для завершення другої гілки газогону до Чернівців залишилося збудувати 2,7 км газопроводу та добудувати розподільну станцію у с. Топорівці. Про це йшлося і на нараді, яка відбулася днями у Чернівецькій ратуші. У ній взяли участь секретар міської ради Віталій Михайлішин, представники компанії «Укргазвидобування», інших підприємств та організацій, які мають стосунок до будівництва газогону.
Зокрема, секретар міської ради Віталій Михайлішин повідомив, що результатом перемовин став договір про будівництво другої гілки газопроводу до Чернівців від газорозподільної станції в селі Топорівці. Продовженням будівництва, яке почнеться через 10—12 днів, буде займатись ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України». Контролюватиме хід виконання робіт міністр палива та енергетики України Юрій Бойко. За словами Віталія Михайлішина, ще одна гілка живлення газом Чернівців дасть можливість забезпечити стале газопостачання міста за різних погодних умов, подачу газу з рівномірним тиском у всі мікрорайони, а також сприятиме завершенню газифікації приміських сіл.
Нагадаємо, проектно-кошторисна документація на будівництво другої гілки газопроводу до Чернівців виготовлена у 2003—2004 роках. Будівельні роботи розпочали у жовтні 2005 року. Протяжність газопроводу — 19 кілометрів. У сьогоднішніх цінах вартість об’єкта — понад 16 мільйонів гривень. Станом на 1 липня споруджено 6,4 км газопроводу. Як повідомив начальник департаменту капітального будівництва ДК «Укргазвидобування» Петро Коломієць, роботи із введення нового газогону в експлуатацію будуть профінансовані у повному обсязі. А всі монтажно-будівельні роботи завершать до кінця літа.