У Вінниці стартував проект зі створення регіонального Центру серцево-судинної хірургії. Нова медична установа з’явиться завдяки підтримці Світового банку реконструкції і розвитку.
Про початок реалізації проекту повідомили голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник та представник Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Паоло Карло Беллі.
— Ще у грудні 2012-го банк розпочав підготовку проекту реформування сфери охорони здоров’я в Україні, — зазначив Карло Беллі. Його учасники визначили п’ять областей, зокрема і Вінницьку. Напрям співпраці з місцевою владою — вдосконалення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією.
За словами керівника області Анатолія Олійника, проект реалізовуватимуть упродовж наступних п’яти років. Для цього планують залучити 35 мільйонів доларів із коштів Світового банку. Якщо задумане вдасться втілити в життя, на Вінниччині з’явиться сучасний медичний центр європейського зразка. Такий заклад тут украй потрібен, адже серцево-судинні захворювання в регіоні утримують сумну пальму першості серед інших хвороб, повідомляє наш власкор Віктор СКРИПНИК.