Вінниччина

Пошуком оптимальних методів очищення питної води перейнялися члени Вінницького клубу здорового життя «Дім здоров’я». Вони звертаються з проханням до всіх небайдужих — науковців, екологів, водопостачальників, виробників харчових продуктів, студентів — долучитися до обговорення проблеми під час Всеукраїнської конференції «Екологія води». Її проведення заплановано на 10 травня у Вінниці.

За словами Людмили Суслової, лектора клубу здорового життя «Дім здоров’я», конференція відбудеться за підтримки Київського інституту «Екології людини», який має новітні розробки та методи очищення води.

— Мета нашого зібрання — ознайомити з інноваційними методами очистки води та знайти разом відповідь, як можна зробити так, щоб кожна людина пила чисту структуровану воду, — каже співрозмовниця. — Якщо нам удасться їх запровадити, тоді люди матимуть набагато менше проблем зі здоров’ям. Адже людина на 70 відсотків складається з води. Вода — це не лише тіло, а й свідомість. Вода є енерго-інформаційною системою, яка спроможна сприймати та передавати інформацію. Якщо вона буде чиста й «позитивна» — це допоможе людині бути щасливою, гармонійною, здатною до самовдосконалення.

Організатори прагнуть залучити якомога більше молоді та студентів. «Саме вони надалі зможуть узяти участь у міжнародній програмі «Стокгольмський юнацький водний приз», — уточнює пані Людмила. На конференції планують виробити рекомендації, як поліпшити якість води і як правильно використовувати водні джерела.

На Вінниччині у більш як 60 відсотках криниць якість води не відповідає встановленим нормативам. Зафіксовано два трагічні випадки отруєння немовлят криничною водою. Забруднення криниць хромом виявлено в селищі Турбів Липовецького району та на Старому місті у Вінниці. Сільські водогони, побудовані у 60—70-х роках минулого століття потребують заміни.

Від редакції: Участь у конференції, за інформацією її організаторів, безкоштовна. Зареєструватися можна за телефонами 69-29-07, 69-38-02.