Тільки після втручання прокуратури Вінницької області трудівникам ПАТ «Південьзахідшляхбуд» повернули 6,5 мільйона гривень заборгованої зарплати. За інформацією прес-служби прокуратури, це була найбільша сума невиплачених грошей одному трудовому колективу.

Із загальної суми 16,3 мільйона гривень (станом на вересень), що її роботодавці регіону заборгували своїм працівникам, 6,5 мільйона гривень припадало саме на товариство «Південьзахідшляхбуд»

«Після внесення прокурорського подання на ім’я керівника товариства кошти повернуто в повному обсязі», — повідомила у розмові з кореспондентом «Голосу України» прес-секретар прокурора Вінницької області Ірина Вихованець. За її словами, прокуратурою скеровано до суду також матеріали перевірки щодо розбазарювання державних коштів цим товариством. У 2013 році ПАТ «Південьзахідшляхбуд» не використало на ремонт автомобільної траси Київ—Харків—Довжанський 28 мільйонів гривень з бюджету.

На сайті ПАТ «Південьзахідшляхбуд» зазначено, що товариство, офіс якого розташований у Вінниці, є структурним підрозділом будівельної корпорації «Золоті ворота» (Київ). Займається прокладанням і ремонтом автодоріг, а також їхньою експлуатацією і технічним обслуговуванням. За інформацією сайту «Наші гроші», «Південьзахідшляхбуд» у 2011—2013 роках отримав державних замовлень на виконання робіт загалом на три мільярди гривень. Вигравати тендери товариству вдавалося не без участі високих покровителів у столичних кабінетах, наголошується у публікації інтернет-ресурсу.