Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич узяла участь в урочистих заходах з нагоди всеукраїнського Дня дошкілля.

Парламентарій привітала педагогів-дошкільників із професійним святом. «Жодна реформа в освіті неможлива, якщо вчитель, вихователь, викладач не посідає гідного місця в суспільстві. Виправлення цієї ситуації — одне з моїх пріоритетних завдань як голови профільного комітету», — зазначила вона.

Народний депутат нагадала, що з шостого вересня набрав чинності закон «Про вищу освіту». Це фактично перша системна реформа, яку вдалося реалізувати після Революції гідності. Тепер найголовніше завдання — запропонувати країні новий закон «Про освіту», який охопить усе: від дошкілля до освіти дорослих.

«Освітня реформа, над якою ми сьогодні працюємо, має виробити підходи та пропозиції стосовно мережі, організаційних засад роботи дошкільних закладів і обов’язково змісту освіти» — зауважила голова комітету.

Україна має запровадити практику багатьох цивілізованих країн, вважає Лілія Гриневич. Приміром, за її словами, американці порахували, що кожен долар, вкладений у дошкілля, економить сім доларів на людину в загальній ситуації в країні. Адже особи, які розпочали раніше дошкільну освіту, потім мають кращі освітні шанси та більше можливостей для престижної роботи. «Перед нами стоїть дуже багато завдань та викликів. Працювати необхідно спільно. Усі разом ми переживемо ці складні часи і житимемо в новій країні, за яку цього року покладені життя декількох тисяч людей», — наголосила голова комітету.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.