Початок опалювального сезону буде встановлено індивідуально в кожному місті й районі. Більшість населених пунктів отримають тепло 15 жовтня. Про це повідомили в департаменті житлово-комунального господарства Донецької обласної державної адміністрації.

За інформацією департаменту, в регіоні готовність до зими становить понад 80 відсотків, у тому числі теплового господарства — 91 відсоток, житлового — 85 відсотків, водогінно-каналізаційного — 73 відсотки. У 15 містах і районах області підготовку стримують бойові дії. Головна проблема — значна кількість зруйнованих будинків: їх — 4584. Пошкоджено також 42 котельні.

Перешкодою також є відсутність води у водогонах частини населених пунктів. Як заповнити опалювальні системи, вирішуватимуть у кожному місті окремо. Наприклад, у Кураховому воду візьмуть із місцевого водосховища. В деяких інших населених пунктах використають альтернативні джерела. Однак комунальники таки сподіваються на запуск каналу. Для його відновлення потрібно майже 190 мільйонів гривень.