З метою запобігання аварійності на вантажному автотранспорті з 21 по 28 лютого нинішнього року столична Державтоінспекція проводить комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Небезпечний вантаж».
В її рамках працівники ДАІ оглядають автомобілі, які перевозять хімічні, легкозаймисті або токсичні речовини. Найперше звертають увагу на технічний стан, обладнання та комплектацію таких транспортних засобів.
— Адже зазвичай винуватцями дорожніх негараздів є самі перевізники. А серед причин — незадовільний технічний стан автомобілів, умови і режим перевезення вантажів і, звичайно, — недисциплінованість водіїв. Саме на це, а також на наявність відповідних документів і звертають увагу інспектори ДАІ. Крім того, з водіями в автогосподарствах і на маршруті проводяться профілактичні бесіди, які допоможуть уникнути надзвичайних ситуацій, — розповіла інспектор Печерського ВДАІ Анастасія Циба.
Місцеві молдовани звернулися до Європарламенту
Молдовські національно-культурні товариства Буковини стурбовані заявою румунського президента Траяна Басеску щодо близької перспективи входження Молдови до складу Румунії. Про це йдеться у зверненні товариств до Європарламенту.
Автори документа просять Європарламент застерегти румунську сторону від заяв, які можуть спровокувати погіршення українсько-молдовсько-румунських відносин. Вони вважають, що Україна була, є і буде країною, вкрай зацікавленою у збереженні суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова. На їхню думку, зміна статусу Молдови може призвести до дестабілізації та непрогнозованих наслідків в архітектурі європейської безпеки. Звернення підписали голова Всеукраїнської асоціації молдавської культури Анатолій Фєтєску, голова ради Чернівецького міського товариства молдавської культури В’ячеслав Ігнатеску, голова ради Міжрайонного товариства молдавської культури Буковини Юрій Стаднічук, заступник голови ради Міжрайонного товариства молдавської культури Буковини Роман Бринзила.