Народний депутат України від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко вкотре повернувся зі сходу країни. Починаючи з літа свободівець регулярно їздить у зону проведення антитерористичної операції з гуманітарною місією. Цього разу парламентарій разом із командою відвідав декілька батальйонів у Луганській та Донецькій областях. Військовим, як повідомляє прес-служба ВО «Свобода», передано багато корисних речей, починаючи з техніки й закінчуючи солодощами.

Свободівці відвідали 95-ту аеромобільну бригаду та артемівський батальйон, де передали нашим бійцям теплі речі, шапки, комбінезони тощо від українців з-за кордону. Найголовнішим подарунком від свободівців добровольцям батальйону став ГАЗ-66, який було розконсервовано та відремонтовано для потреб армії. Саме цей автомобіль неабияк став у пригоді вночі по дорозі в зону АТО — завдяки йому і нехитрим налаштуванням лебідки було повалено ще одного пам’ятника Леніну у с. Новоаврамівка Хорольського району Полтавської області. Окрім того, добровольцям батальйону були передані тепловізор, планшет та інтернет-модем для орієнтування на місцевості за сучасними картами, а батальйону Нацгвардії дісталися навігатор, термобілизна та фрукти.

«Сьогодні армія існує і розвивається не завдяки, а всупереч обставинам, що склалися. Ми як депутати зробили все, щоб армія ні в чому не мала потреби. 63 млрд. грн., за словами міністра фінансів, цього року спрямовано на оборону. Але щоразу приїжджаючи в батальйони, і добровольчі, і мобілізовані, я бачу, що ці кошти розчиняються і дуже рідко потрапляють за призначенням. Окрім того, та зброя і техніка, яку ми бачили на Хрещатику, так і не дійшла до наших військових. Принаймні я не чув про це від жодного бійця, а спілкуюся з ними регулярно. Саме тому ми маємо подбати про забезпечення солдатів зброєю і технікою, бо це те, чим, на жаль, не зможуть забезпечити бійців волонтери», — вважає народний депутат Ігор Мірошниченко.