Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект постанови про основні напрями збалансованого розвитку та відновлення інфраструктури населених пунктів Луганської та Донецької областей на 2014—2017 роки.
Члени комітету розглянули альтернативні проекти постанов: про підготовку загальнодержавної програми відновлення інфраструктури районів та міст Донецької та Луганської областей на 2014—2016 роки (реєстр. №4442а) і про основні напрями збалансованого розвитку та відновлення інфраструктури населених пунктів Луганської та Донецької областей на 2014—2017 роки (реєстр. №4442а-1).
Народні депутати взяли до уваги те, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерство інфраструктури підтримують прийняття проекту №4442а-1. Вони надали пропозиції стосовно гарантованого захисту прав тимчасово переселених громадян із зони проведення антитерористичної операції на збереження робочих місць, а також щодо проведення оцінки збитків транспортної інфраструктури та об’єктів поштового зв’язку тощо.
Комітет, розглянувши обидві законодавчі ініціативи, прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді взяти за основу проект постанови №4442а-1 як такий, що визначає більш конкретизовані напрями відновлення соціально-економічної інфраструктури Донбасу. Це має бути визначено в загальнодержавній програмі збалансованого розвитку та відновлення інфраструктури населених пунктів Луганської та Донецької областей на 2014—2017 роки. А проект постанови №4442а народні обранці вирішили відхилити.
 
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.