Одразу кілька акцій, пронизаних любов’ю до України, відбулися минулими вихідними в Одеській області.

У суботу в Іллічівську на оновлених Приморських сходах розгорнули найбільший прапор України (на знімку). Акція відбулася в рамках молодіжного форуму «Схід і Захід разом», у якому взяли участь близько 150 студентів із Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Вінницької, Тернопільської, Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Хмельницької й Київської областей.

А патріоти Білгорода-Дністровсого, одягнені у вишиванки, зібралися в головній визначній пам’ятці міста — Білгород-Дністровській фортеці, й вишикувалися в слово «Україна».

Одночасно в Одесі планувалася інша акція. У соцмережах для неї набирали учасників, обіцяючи від 50 до 100 гривень. У результаті на Соборну площу організовано прибуло кілька сотень осіб. Дві організовані групи були молодіжно-студентськими, а одна — «пенсіонерською». До них вийшли представники одеського «Автомайдану». Один з його лідерів — Євген Резвушкін — звернувся до студентів зі словами: «Слава Україні!» — на що ті дружно відповіли: «Героям слава!» Тоді «автомайданівець» пояснив присутнім: ця акція сепаратистська, а ті, хто справді вважає, що героям слава, повинні розійтися. Після цього студенти залишили площу. З’ясувалося, що багатьох обдурили: сказали, мовляв, мітинг за мир у єдиній Україні й проти корупції. Пенсіонери, трохи постоявши, але не знайшовши лідера, який повів би їх маршем по місту, також розійшлися у своїх справах.

Одеська область.

Фото Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Батьківщина молода».