Шість осіб загинули в ДТП на новій об’їзній автостраді під Сімферополем у неділю. Двоє дітей, одній з яких виповнився лише рік, одержали травми й перебувають у реанімації, ще двоє дітей і четверо дорослих загинули на місці.
Таку страшну ціну заплатила сім’я, яка їхала вночі по трасі, яку менш ніж рік тому помпезно здавали в експлуатацію, її будівництво курирував особисто тодішній президент Янукович. Вона стала бюджету в понад мільярд гривень.
Правоохоронці кажуть, що на неосвітленій ділянці дороги автомобіль упав у яму, глибина й діаметр якої сягали восьми метрів. Вона утворилася через обвал ґрунту дорожнього полотна над залізничним тунелем.
Траса, яка обвалилася, була одним з найдорожчих будівельних об’єктів Криму за останні роки. Левову частку підрядів виграло підприємство «Юждорстрой», керує яким у минулому депутат-регіонал, а нині обраний від партії «Єдина Росія» депутат Державної ради Криму Ігор Аржанцев.
За фактом загибелі людей порушено кримінальну справу. Створено урядову комісію, до якої увійдуть незалежні експерти, які не брали раніше участі в розробці кошторисної документації. А до оприлюднення остаточних результатів розслідування підрядника, який здійснював діяльність на ділянці автодороги, що обвалилася, не буде допущено до виконання робіт.
Крим.