Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про упаковку та відходи упаковки (реєстр. №4266а), розроблений з метою встановлення правових основ для створення системи роздільного збирання, комплексної переробки та утилізації відходів упаковки, збільшення обсягів їх використання як вторинної сировини. Крім того, законодавство України приведуть до відповідних норм Європейського Союзу.
Документом пропонується запровадження концепції «розширеної відповідальності» виробника, яка передбачає, що підприємства та імпортери товарів в упаковці несуть відповідальність не лише за якість та безпечність продукту, а й за утилізацію відходів упаковки.
Члени комітету також зауважили, що законопроект належить до пріоритетних сфер адаптації до законодавства ЄС, а його ухвалення буде «важливим кроком у регулюванні сфери поводження з відходами упаковки».
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.
 
Завідувач секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Борисюк та заступник завідувача секретаріату Галина Халімон під час підготовки проекту звіту роботи комітету протягом сесії Верховної Ради України сьомого скликання.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.