У понеділок під час погоджувальної ради народні обранці прийняли до розгляду близько семи десятків документів. Варто відзначити, що завдяки плідній роботі майже все заплановане вдалося пройти і ухвалити, зокрема, 14 законів та 21 постанову.
Парламентарії вже у вівторок одразу після відкриття сесії ухвалили 310-ма голосами зміни до Конституції, які чергові вибори народних депутатів призначають на кінець жовтня 2012-го. Це стало чи не темою номер 1 для обговорення протягом усього тижня — хто голосував, а хто — ні. Так чи інакше, внаслідок цього волевиявлення поставлено крапку в питанні «коли вибори?», а фракція «БЮТ-«Батьківщина» — залишилася без семи багнетів.
Іншою не менш резонансною подією у минулотижневому парламентському житті стало вирішення кадрового питання. Дев’ять депутатів-сумісників у п’ятницю нарешті розпрощалися із своїми мандатами. Декотрі з них обіймали відразу дві державні посади понад півроку. Цього ж дня, незважаючи на протест опозиції, схвалено рішення Президента про направлення наших військових до Кот-д’Івуару.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31 січня. Микола Мартиненко, Андрій Кожем’якін, Ігор Шаров, Петро Симоненко, Олександр Єфремов під час погоджувальної ради, яка до плану роботи на пленарний тиждень включила близько 70 питань.
1 лютого. Урочисто відкрито восьму сесію шостого скликання Верховної Ради України.
2 лютого. Іван Стойко, В’ячеслав Кириленко, Володимир Мойсик (стоять) під час пленарного засідання, на якому, зокрема, було ухвалено у першому читанні зміни до Кримінального кодексу України (щодо злочинів проти життя, здоров’я, свободи, честі та гідності особи) та законопроект про внесення змін до деяких законів України з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування (щодо посилення платіжної дисципліни при сплаті внесків до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування).
3 лютого. Андрій Павловський, Віктор Таран, Всеволод Бородін (стоять) під час пленарного засідання, на якому, зокрема, було ухвалено постанову про проведення парламентських слухань на тему: «Про стан і перспективи розвитку економічних відносин з ЄС (зона вільної торгівлі) та Митним союзом» та в цілому ухвалили закон про внесення змін до Закону «Про виноград та виноградне вино» (щодо захисту якості вітчизняної виноробної продукції і посилення боротьби з її фальсифікацією).
4 лютого. Віктор Турманов, Олександр Васильєв під час пленарного засідання, на якому, зокрема, прийнято Закон «Про схвалення рішення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі».