Найближчим часом на території Ленінського району півострова планується створити нові лісові масиви та полезахисні лісосмуги загальною площею не менш як 2,5 тисячі гектарів. Як повідомив перший заступник голови Республіканського комітету Криму з лісового та мисливського господарства Іван Магда, на сьогоднішній день у цьому районі для створення нових лісових насаджень уже виділено 5,1 тисячі гектарів земель за межами населених пунктів.
За його словами, 2,6 тисячі гектарів цих земельних угідь не може бути використано під посадку лісів найближчими роками у зв’язку з наявністю на цій території земельних паїв, на викуп яких знадобляться додаткові бюджетні асигнування. Іван Магда також поінформував, що нині лісистість Ленінського району становить лише 2,2 відсотка від його площі, що майже в 2,5 разу менше, ніж загалом по Криму, і більш як у 8 разів нижче європейського рівня.
У зв’язку з цим заступник голови Ради міністрів Криму Георгій Псарьов вказав на необхідність у найкоротший термін розробити республіканську, районні та місцеві програми з відновлення й охорони наявних лісів і полезахисних лісосмуг.