Нещодавно у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) відбулась конференція, присвячена актуальним проблемам українського корпоративного права, організатором якої стала Асоціація німецько-російського економічного права (Assocіatіon for German and Russіan economіc Law). 

Асоціація об’єднує німецьких юристів, які пов’язані з діловими компаніями Німеччини, що працюють на теренах СНД і, зокрема, в Україні. Асоціація є впливовою організацією, яка безпосередньо пов’язана з бізнес-структурами Німеччини. Один з її керівників, який керував конференцією з питань корпоративного права України, професор Райнер Ведде, що був організатором конференції, звернув увагу на велику зацікавленість інвесторів у зв’язках з Україною, але їм потрібна професійна юридична допомога у сфері акціонерного законодавства України.

Відомий український вчений професор Євген Кубко (Україна) був запрошений доповідачем на конференцію. Він розкрив зміст законодавства про акціонерне товариство, розповів німецьким колегам про проблеми, наявні у сфері корпоративних відносин.

Ініціатор активізації німецько-українського співробітництва у галузі права професор Анатолій Селіванов зауважив: «Такі професійні контакти, безперечно, сприяють взаєморозумінню між юристами наших країн і є важливим чинником, що впливає на якість вітчизняного законодавства, його гармонізацію з європейськими правовими інститутами». У заході також узяв участь консул Генерального консульства України в Німеччині Руслан Жгутов.