Учені США виявили, що ароматизуючі товари небезпечні для здоров’я.
Згідно з результатами досліджень, такі товари виділяють хімічні речовини, не позначені на етикетці. Багато які з них — токсичні. Експерти встановили, що 25 видів ароматизованих товарів виділяють у середньому по 17 хімічних речовин кожен. До чорного списку потрапили: пральні порошки, кондиціонери для прання білизни, освіжувачі повітря, засоби для миття посуду...
Загалом учені виявили 133 найменування хімічних речовин, які не були зазначені на етикетках виробниками. Майже 25 відсотків із них становлять небезпеку для здоров’я людини. До того ж половину досліджуваних товарів виробники виставили на ринок як екологічно чисті. А третина такої продукції містила, як мінімум, один хімікат-канцероген.
На думку вчених, винуватці збільшення токсичності побутової хімії — сучасні ароматизатори. У закритому приміщенні за кімнатної температури сполуки цих речовин випаровуються з обробленої по-верхні.
Учені радять згадати стародавні рецепти прибирання наших бабусь. Наприклад, використовувати для чищення оцет, соду, гірчичний порошок... Під час покупки побутової хімії вибирати товар без ароматизаторів. І головне: під час прибирання і після нього провітрювати приміщення.