У нашій країні площа земель, поглинутих сміттєзвалищами, становить 167 тисяч гектарів. На них зосереджено близько 30 мільярдів тонн побутового сміття та відходів. 
Про це на прес-конференції щодо екологічного проекту «Green Rush» повідомила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко. За її словами, всі землі, зайняті сміттям, є родючими, тому питання утилізації та переробки відходів наразі надто важливе. «Ситуація з побутовим сміттям дуже серйозна. Нині через відходи забруднюються навіть ґрунтові води, а розв’язувати питання шляхом підпалу сміття — недоцільно, адже отруйними токсинами, що виділяються внаслідок горіння, дихають люди. Існує проблема стану полігонів та сміттєзвалищ, які ще десятки років тому вичерпали свій ресурс, зокрема, п’ятий полігон міста Києва, Стадницьке сміттєзвалище поблизу Вінниці, Малахівське на Тернопільщині та інші», — поінформувала вона.
На думку Тетяни Тимочко, одним із найкращих розв’язань проблеми є впровадження системи роздільного сміттєзбирання, що дасть змогу швидше та легше переробляти відходи, повідомляє «Зелений світ». «Давно відомо, що використання макулатури під час виготовлення паперу в 6 разів зменшує використання води. Тож нині нам потрібно підтримати малий та середній бізнес, який займається питаннями роздільного сміттєзбирання та переробки відходів. Не варто забувати і про біогаз, який можна видобувати із сміттєзвалищ», — наголосила голова Всеукраїнської екологічної ліги.
Керівник проекту «Green Rush» (першої екологічної ініціативи міжнародної молодіжної організації AІESEC) Маргарита Пахлова підкреслила, що проект спрямовано на підвищення екологічної свідомості суспільства та привернення уваги населення до проблем довкілля. Основним завданням учасників є поширення на території Києва організованого вивезення та розділення сміття. «Наразі ми проводимо кілька освітніх проектів серед учнів та студентів столиці: розповідаємо їм про проблеми довкілля та систему роздільного сміттєзбирання», — зазначила вона. Маргарита Пахлова назвала іншу проблему, що пов’язана з роздільним сміттєзбиранням в Україні. «Ми однаково змушені викидати розділене в окремі пакети сміття до одного контейнера, бо система розділення відходів, що вже давно властива для Європи, у нас в Україні ще не знайшла свого втілення», — резюмувала вона.