Чернівці

Німецький банк розвитку KfW виділив 500 тисяч євро на розробку технічно-економічного обгрунтування проекту водопостачання Чернівців. Під час міжнародного відкритого тендера, в якому взяли участь вісім компаній із Німеччини, Австрії, Данії, було обрано Консорціум COWІ (Данія), Консалтингову групу ГФА (Німеччина) та Інститут місцевого розвитку (Україна).
Днями для проведення технічної експертизи Чернівці відвідали представники Німецького банку розвитку KfW. Основний висновок експертів такий: для забезпечення надійного і якісного водопостачання обласного центру потрібно ефективно використовувати два існуючі водозабори — Дністровський і Прутський. При цьому варто зменшувати обсяги споживання дністровської води і збільшувати використання прутської.
Вартість проекту модернізації водопостачання Чернівців, який дасть змогу вдвічі знизити собівартість послуг водопостачання та значно поліпшити якість води, становить 15 мільйонів євро. Кошти на його реалізацію місто має намір отримати за рахунок довготермінового кредиту Німецького державного банку KfW під мінімальні відсотки. Як повідомив міський голова Микола Федорук, вже є угода між Міністерством ЖКГ України та німецьким банком про відшкодування останньому за рахунок держбюджету відсотків кредиту на реалізацію проекту. Перші три роки місто сплачуватиме банку лише відсотки.