У Криму триває щорічна осіння кампанія з посадки нових лісів та озеленення  соціальних об’єктів у містах і сільській місцевості. Акцію підтримали кримські лісівники, Республіканський комітет АРК з лісового і мисливського господарства і... підростаюче покоління: школярі, студенти, активісти молодіжних і громадських рухів.

Наприклад, у селі Багатому Білогірського району навколо школи заклали невеличкий, але мальовничий парк. Учні середніх і старших класів, учителі та лісники посадили дерева за навчальним корпусом. Першого дня акції в землю опустилося 70 саджанців сосни кримської, липи, туї, ялини та ялівця козацького. Другого — лісівники залучили фахівця з ландшафтного дизайну і створили затишний зелений куточок із справжньою декоративною композицією. Перед будинком школи було обладнано і невеликий рокарій (кам’яний сад. — Авт.), що тішить око привнесеною естетичною родзинкою. Дорослим учасникам акції робочий настрій підняли діти з дитсадка «Джерельце», розташованого по сусідству зі школою. Побачивши, як дорослі саджають дерева, малюки вирішили прийти їм на «допомогу». Одне слово, всі потрудилися на славу, висадивши загалом 250 дерев і кущів.

«Щороку навесні й восени ми проводимо акції з посадки лісів, — розповів голова Республіканського комітету АРК з лісового і мисливського господарства Ігор Кацай. — І щороку шукаємо нові ідеї. Нинішнього ми вирішили озеленити школи і дитячі садки Алуштинського регіону та Білогірського району. Адже важливо пам’ятати про еколого-просвітницьку роботу серед дітей і молоді. Ми залучаємо дітей до посадки дерев, тому що лісівники вірять: дитина, яка самостійно посадила дерево, вже не зламає гілку, не залишить сміття у лісі, буде берегти природу й не заподіє їй шкоди. Таку роботу плануємо провести на всьому півострові. До речі, ми оголосили конкурс серед школярів на кращу назву для свого оновленого парку. Погодьтеся, робота, за яку школярі взялися з таким великим ентузіазмом, звичайно, повинна мати яскраву назву».

Із головою Рескомлісу згодна й директор школи Маргарита Рубан. За її словами, кращий спосіб виховання дітей і підлітків — це реальна справа. Тішить те, що різні екскурсії до лісу, допомога у збиранні насіння, роботи в розпліднику, участь у посадці нових лісів і багато інших варіантів співробітництва між Багатовською школою та Білогірським лісовим господарством, яке очолює Тамара Пучек, здійснюються на регулярній основі. А отже, в майбутньому ці діти, одержавши екологічні та лісівницькі знання вже нині, виростуть екологічно свідомими людьми.

Аналогічні заходи пройшли й на Південному березі Криму. У районі Великої Алушти працівниками Алуштинського лісгоспу спільно із школярами, представниками органів місцевої влади і громадськості було висаджено більш як десять тисяч саджанців сосни кримської, сосни італійської та гімалайського кедра.