У Вінниці земляки 35-річного історика Максима Шимка, який загинув на буремному Майдані, відмовилися назвати вулицю його іменем. Він був першим із трьох мешканців краю, чиє життя обірвалося під час Революції гідності. В останню путь Героя проводжали тисячі вінничан. Майже тисяча земляків проживає на вулиці Іванова, де мешкав Максим і яка б мала носити тепер його ім’я.
— Усе через те, що люди не хочуть вносити зміни до паспортів, — каже одна з учасниць зборів. — Бо це не тільки тяганина, а й зайва витрата грошей. Ми всім серцем шануємо нашого відважного земляка, щиро співчуваємо його батькам. Але йдеться про буденні речі.
Головний архітектор міста Олександр Рекута намагався всіляко переконати, що не буде жодних змін у паспортах. Це робитиметься тоді, коли людина виписуватиметься. Навів приклад, що є вінничани, у яких досі в паспорті значиться вулиця Леніна замість нової назви — Соборна. Так само не потрібно вносити змін до державного земельного кадастру. Їх зафіксують тоді, коли власник здійснюватиме операції із землею.
Учасники слухань тим часом запропонували назвати іменем свого земляка тролейбусну зупинку.