Особливістю цьогорічних ярмарків сільськогосподарської продукції, що стартують у Вінниці останньої суботи вересня і триватимуть протягом жовтня, є те, що покупець має можливість замовити товар напередодні базарювання.
— У попередні роки на таких ярмарках неодноразово доводилося чути зауваження, що того чи іншого товару немає на прилавку, — розповідає один з організаторів осінніх ярмарків, директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міськради Сергій Кудлаєнко. — Тому цьогоріч пропонуємо городянам робити замовлення на покупки. Повідомляти про них за телефоном (043-2) 67-07-80 або надіславши листа до нашого департаменту в міськраді.
За словами співрозмовника, основна вимога до продавців — ціна повинна бути нижча, ніж на ринках міста. Одним з елементів здешевлення є безплатні місця, які пропонує влада продавцям. Цього року також облаштують торговельні ряди для індивідуальних власників, які бажають продати продукцію, вирощену на власній земельній ділянці. Для них встановлять намети. Основна ж торгівля триватиме з автомобілів.
— Під час ярмарку члени створеної координаційної ради здійснюватимуть моніторинг цін, — наголошує Сергій Кудлаєнко. — Продавців, які не дотримуватимуться встановлених цінових параметрів, попросять залишити ярмарок.