Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому проект закону про засади державної регіональної політики. Члени комітету розглянули законопроект до повторного другого читання. 28 пропозицій народних депутатів враховано, 7 — відхилено.

Законопроектом пропонується визначити основні правові, економічні, соціальні, екологічні, гуманітарні та організаційні засади державної регіональної політики як складової внутрішньої політики України.

Згідно з доопрацьованим проектом, метою державної регіональної політики є створення умов для динамічного, збалансованого розвитку України та її регіонів, забезпечення їх соціальної та економічної єдності, підвищення рівня життя населення, додержання гарантованих державою соціальних стандартів для кожного громадянина незалежно від місця проживання. Проектом визначено об’єкти та суб’єкти державної регіональної політики та їхні повноваження. Міські ради і державні адміністрації можуть створювати агенції регіонального розвитку.

За повідомленнями Інформаційного управління Верховної Ради.