55-літній житель села Верхоріччя Бахчисарайського району Сергій Г. відправився на своєму мотоциклі «Іж-Юпітер» у найближчий лісовий масив. 
Пізніше на допиті він написав у пояснювальній записці, що хотів тільки назбирати плодів шипшини. Однак замість цього почав ножівкою різати 30-річні стовбури ялівця колючого. Знищивши дев’ять дерев, він попиляв стовбури на метрівки, накрив старими куртками й став вибиратися з лісу. Але в той день у Качинській долині працювало одразу три групи лісової охорони Михайлівського лісництва Бахчисарайського державного лісового господарства. Почувши звук мотоцикла, лісники Григорій Милюхин і Мемет Сафетов перекрили дороги й затримали браконьєра. Заперечувати було нерозумно, і він визнав свою провину. До з’ясування обставин мотоцикл було вилучено, його повернуть власникові тільки після того, як порушник виплатить 1100 гривень за незаконне вирубування лісу.
За словами лісничого Михайлівського лісництва Бахчисарайського держлісгоспу Олександра Березнева, цього року на його території площею близько 10 000 гектарів це вже третій випадок самовільної вирубки ялівця. І хоча всі браконьєри виплачують штрафи й компенсують збиток у добровільному порядку, лісничий вважає, що адміністративну відповідальність за подібну «господарську» діяльність законодавчо необхідно посилити, щоб надалі відбити будь-яке бажання наживатися на народному надбанні.
Георгій Вервес, Максим Головань.
Крим.