У день міста парк муніципального підприємства «Вінницька транспортна компанія» поповнили п’ятнадцять нових автобусів. А загалом згідно з угодою про оновлення міського транспорту, укладеною в червні минулого року між Кабміном та міськрадою, обласний центр отримав сорок нових тролейбусів та тридцять автобусів. Перші тролейбуси одного з вітчизняних виробників надійшли ще наприкінці минулого року, а цьогоріч було отримано всі передбачені договором машини.

У червні 2013-го Вінниця долучилася до державної програми кредитування під державні гарантії. Крім згаданих проектів з придбання міського транспорту, реалізується ще один — будівництво трамвайного кільця, що з’єднає територію мікрорайону Вишенька, зокрема Західний автовокзал, з центральною частиною міста та залізничним вокзалом. Тестування нової трамвайної колії завдовжки два кілометри вже відбулося. За словами директора Вінницької транспортної компанії Миколи Форманюка, відкриття руху трамваїв на новій ділянці заплановано на жовтень-листопад нинішнього року.

Кредит на поліпшення транспортного забезпечення міська влада отримала під десять відсотків річних терміном на десять років. У договорі передбачено, що держава бере на себе повернення п’ятдесяти відсотків тіла кредиту та половини коштів за річні відсотки.

Вінниця.