Робоча група на чолі з Першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим має протягом двох днів доопрацювати проект Податкового кодексу, щоб у п’ятницю його було розглянуто на спеціальному засіданні Кабміну та подано до Верховної Ради. Таке доручення під час учорашнього засідання уряду дав прем’єр Микола Азаров. При цьому він зауважив, що, оскільки у вівторок Голова Верховної Ради повернув для переробки на новій податковій базі законопроект про держбюджет на 2011 рік, то уряд має якнайшвидше доопрацювати проект Податкового кодексу та докласти максимум зусиль, щоб він невідкладно був ухвалений парламентом. Задля цього М. Азаров доручив запросити на п’ятничне засідання уряду представників адміністрації Президента, профільних комітетів Верховної Ради, представників опозиції. «Ми дамо можливість виступити кожному, хто бажає внести конструктивні, ділові пропозиції до законопроекту», — сказав він, додавши, що хоч «інтереси у різних груп можуть бути різними», проте «в якийсь момент необхідно зупинитися в дискусіях і починати діяти».
Також учора урядовці обговорили проект Державної програми економічного і соціального розвитку на 2011 рік. За словами М. Азарова, «фактично це план дій з реалізації протягом наступного року програми Президента «Україна для людей», положень програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та Угоди про створення коаліції депутатських фракцій «Стабільність і реформи» у Верховній Раді. У цьому ж контексті глава уряду пропонує розглядати й роботу над проектом держбюджету 2011 року, вважаючи, що досягнута в країні фінансово-політична стабілізація дозволяє приступити до середньотермінового бюджетного планування.
Торкнувшись теми протидії корупції, глава уряду пообіцяв взяти на контроль «звільнення з роботи осіб, які вчинили корупційні дії» та простежити, щоб такий громадянин більш ніколи не потрапив на державну службу. Учора Кабмін схвалив порядок звільнення таких осіб та убезпечення від них в майбутньому. Щоправда, він вступить в дію одночасно із законом «Про засади запобігання та протидії корупції».
Прем’єр також закликав урядовців не втягуватись у виборчу кампанію до місцевих органів влади. «Діяльності уряду ця кампанія не стосується, тож навіть коментувати перебіг кампанії не є компетенцією міністрів», — сказав М. Азаров і додав, що «якщо хтось бажає взяти участь у виборах — будь ласка, але треба зробити вибір, де ти збираєшся працювати: в уряді чи в органі, до якого балотуєшся». Зрозуміло, що це застереження насамперед стосується віце-прем’єра Сергія Тігіпка, чия політична сила має серйозні претензії на проходження до місцевих рад. На думку М. Азарова, єдине завдання уряду —  зробити все, щоб виборча кампанія була профінансована. При цьому він зауважив, що у вівторок під час зустрічі з головою Центрвибочкому було підписано протокол, в якому повністю узгоджено всі обсяги фінансування виборчої кампанії.