Найнеспокійніший відпочинок на Хрінницькому водосховищі
Такого висновку дійшли члени трьох тимчасових комісій, які у вихідні контролювали найулюбленіші місця відпочинку мешканців області. А це — Хрінницьке водосховище у Демидівському та озеро Біле у Володимирецькому районах (на знімку), а також Басівкутська водойма у Рівному.
Рейдові бригади перевірили п’ятдесят сім плавзасобів, які курсували водним плесом у Хрінниках. Комісія призупинила використання двох гідроциклів та вісімнадцяти маломірних суден, які експлуатували з порушенням правил техніки безпеки. П’ятнадцять осіб притягнули до адміністративної відповідальності.
Спокійнішими виявилися вихідні у мальовничій місцині Полісся — на Білому озері, зазначають учасники комісії, які контролювали тут природоохоронну зону. Якщо раніше незаконне курсування скутерів і моторних плавзасобів часто порушувало спокій і безпеку тамтешніх відпочивальників, і, звичайно ж, не сприяло екології, то цими вихідними їх значно поменшало. Проте шестеро порушників таки виявлено — на двох складено протоколи, ще четверо отримали попередження.
Водночас члени тимчасової комісії, які чергували на озері Басів Кут, підтвердили, що всі служби в улюбленій зоні відпочинку рівнян функціонують злагоджено. Спокій хіба що порушував чоловік на гідроскутері, який із швидкістю більше ста кілометрів за годину катається озером і не зважає на зауваження решти відпочивальників. Наразі встановлюють власника гідроскутера.
Утім, є надія, що в ці вихідні на водоймах і біля них буде більше порядку. Адже наймасовіші місця відпочинку рейдові бригади взяли під свій контроль до кінця місяця. До речі, такі рейдові бригади створені згідно з розпорядженням голови Рівненської ОДА Василя Берташа задля безпеки на водоймах області. Адже цьогоріч, як ніколи, фіксується чимало випадків загибелі людей на воді. В умовах неймовірної спеки ці рейдові бригади стежитимуть ще й за тим, щоб не допустити пожеж біля улюблених місць відпочинку, які часто межують з полями та лісними масивами, а також випадків браконьєрства і забруднення водойм, оскільки деякі відпочивальники люблять помити тут свій транспорт.
 
Рівне.
Фото автора.