Новий стрілецький батальйон, створення якого розпочали на Вінниччині, виконуватиме завдання із забезпечення територіальної оборони краю.
Про директиву Міноборони щодо розгортання нового підрозділу повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник. «Згідно із чинним законодавством, на нас покладено обов’язки матеріально-технічного забезпечення нового підрозділу на початковій стадії його формування, — наголосив Анатолій Олійник. — Обдумуємо подальші кроки в цьому напрямку. Сповна врахуємо всі позитивні і негативні сторони при формуванні першого батальйону тероборони».
Уже діючий Дев’ятий батальйон тероборони Вінниччини пройшов випробування вогнем у зоні АТО. Нині він дислокується на базі однієї з колишніх військових частин. Точніше, там розташовано окремі підрозділи. До 1 березня нинішнього року, за словами керівника області, частина має прийняти решту підрозділів, що входять до складу батальйону. До того часу планують завершити подачу тепла у казарму, відновити водопостачання та водовідведення. Нагадаємо, Вінниччина має ділянку кордону з невизнаною Придністровською Молдовською Республікою, де базується російська армія.