Не на словах, а на ділі спростував чутки про те, що Тиврівський завод «Агромаш» виготовляє неякісні бронежилети, начальник департаменту цивільного захисту населення Вінницької облдержадміністрації Сергій Вовченко.

— Перед тим, як прийти на прес-конференцію, ми відібрали (на вибір) на підприємстві десять пластин і перевірили їх на Вінницькому заводі з виробництва зброї «Форт», — каже Сергій Вовченко. — Перевірку здійснювали у присутності громадських активістів, зокрема таких організацій, як «Вінницький майдан» та «Автомайдан». Вони особисто переконалися в тому, що пластини витримали постріли не тільки з пістолета Макарова, а і з автомата та снайперської гвинтівки.

На підтвердження сказаного Сергій Вовченко приніс на прес-конференцію дві «відстріляні» пластини. За словами співрозмовника, через скандал, який здійняли у ЗМІ деякі безвідповідальні особи, на тиждень затримано відправку чергової партії бронежилетів для бійців АТО.

— На Тиврівському підприємстві «Агромаш» засоби захисту виготовляються з пластин австрійської сталі, — уточнив пан Вовченко. — Її товщина сім міліметрів. Загалом підприємство вже передало для наших захисників 550 бронежилетів. Вартість одного становить лише 950 гривень. Це найнижча ціна з пропонованих нині за такі засоби захисту. Загалом за кошти обласної влади, народних депутатів України Олександра Домбровського та Григорія Заболотного, а також окремих підприємців придбано дев’ятсот бронежилетів. Ці засоби захисту передали батальйону територіальної оборони, сформованому в області, а також іншим підрозділам.

Вінницька область.