У селі Коритне обірвано газовий перехід через річку Бережонку, відключено 500 споживачів від газопостачання, у селі Бережонка також (понад 100 будинків). У селі Лопушна знесено тимчасовий міст через річку Сірет, відбувається підмив берега та правої опори нового стаціонарного моста. У місті Вашківці підтоплено 43 присадибні ділянки. Рівень води у водовідвідних каналах та річці Глибичок досяг прогонів мостів на автодорогах Вижниця—Вашківці та Вашківці—Замостя.

У результаті розливу річки Глибичок потоки води вийшли на полотно автодороги у районі моста. Затоплено перший поверх Вашківецької гімназії. З деяких житлових будинків, яким загрожує підтоплення, евакуйовано майно та тварин, серед населення проведено роз’яснювальну роботу, інформує ГУ МНС у Чернівецькій області.

Тим часом до постраждалого регіону вже переміщаються відповідні підрозділи МНС з Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей. Йдеться насамперед про пересувні насосні станції, які максимально оперативно забезпечать відкачування води. Гелікоптер, що здійснює оперативне чергування в Західній Україні і перебуває зараз в Ужгороді, в разі необхідності готовий вилетіти на Буковину, повідомив міністр МНС Нестор Шуфрич, який днями терміново прибув до постраждалої області. За його словами, місця для відселення людей вже готують, а домівки відселених цілодобово охоронятиме міліція.

Прокоментував ситуацію і голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, заявивши, що наразі повністю мобілізовано МНС, керівників районів, де є загроза підтоплення, відповідні служби та структури, допомога яких може знадобитися, а також військові формування. Ситуація контрольована, все робиться для того, щоб уникнути загрози життю людей.

У Садгірському районі вже затопило 14 будинків та 120 присадибних ділянок. Загалом, окрім Садгірського району Чернівців, станом на 15 годину 23 червня, найбільше постраждали від повені Новоселицький, Вижницький та Заставнівський райони області. Там вже підтоплено близько півсотні житлових будинків, понад двісті підвалів та дворів. А за даними гідрометеоцентру, впродовж найближчих днів у Чернівцях та області триватиме сильний, місцями дуже сильний дощ, гроза, град, шквалисте посилення вітру до 15—20 м/с. Можливе формування значного схилового та місцевого стоку, у гірських районах є загроза утворення селевих потоків. Прогнозують підтоплення автодоріг та мостів у Вижницькому, Новоселицькому районах Чернівецької області.