З відкриття Дошки Пошани «Праця і звитяга» і вручення свідоцтв переможцям конкурсу «Людина року» у Вінниці розпочали святкування 23-ї річниці незалежності України.
На Майдані імені Василя Стуса встановлено портрети кращих представників трудових колективів, підприємців, митців культури, спортсменів, які стали лауреатами конкурсу «Людина року». Продовжили урочистості ходою Єдності головною вулицею Вінниці. Колону очолювали бійці, які брали участь у протистоянні з бойовиками на Донбасі. Під звуки військового оркестру вони пронесли 30-метрове державне знамено. В єдиній колоні, прикрашеній державною символікою і транспарантами з написами, що закликали до єдності, пройшли представники усіх районів області, зарубіжні гості, ветерани, депутати обласної та місцевих рад.
На Майдані ім. В. Стуса, де завершилася хода, на них чекав фестиваль народної творчості «Скарби Поділля». У спеціально обладнаних світлицях представники районів демонстрували свої святкові експонати — від творчих ремесел до пишних короваїв і смачних страв. Біля монумента поетові-борцю Василю Стусу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за незалежність держави під час АТО. Вже 31 представник Вінниччини віддав своє життя у протистоянні з терористами. Тут представили стенди з фотографіями загиблих і живих Героїв-земляків.
Свято тривало біля пам’ятника Тарасові Шевченку, де урочисто відкрили площу його імені. Монумент встановлено 9 березня ц. р., у день 200-річчя поета-борця, а тепер тут завершено роботи з облаштування однієї з найкращих площ міста.
Вінницька область.