Вийшла друком книга «Повінь 23—27 липня 2008 року на Прикарпатті». Це видання — своєрідна книга вдячності. Вона присвячена «усім благодійникам і жертводавцям, які надали допомогу постраждалим від повені на Івано-Франківщині». 
Лише за перші 10 днів повені на бюджетний рахунок обласної державної адміністрації, відкритий Держказначейством України, надійшло понад 23 млн. грн., — йдеться у зверненні до читача. Липнева трагедія 2008 року зачепила кожну людину. Горе жителів Прикарпаття не залишило байдужим нікого. Українці подали один одному руку допомоги — і не просто вистояли у випробуваннях, а вийшли з них сильнішими і згуртованішими. На 76 сторінках книги вміщено аналіз причин повені, списки благодійників та жертводавців, багато світлин.
Спеціальне видання про події липня 2008 року на Прикарпатті зініціювала обласна влада. До друку книжку підготували в науково-редакційному відділі «Звід пам’яток історії і культури України. Івано-Франківська область» на основі публікацій з обласної та районної преси, інтернет-повідомлень та офіційної інформації ОДА і районних державних адміністрацій.