Привітання Голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА

Щиро вітаю всіх медичних працівників України — лікарів, фельдшерів, медсестер, ветеранів охорони здоров’я із професійним святом.
День медичного працівника традиційно відзначається в нашій країні як особливе, безпосередньо пов’язане з життєвими інтересами кожної людини, загальносуспільне свято. У цей день ми вшановуємо майже півторамільйонну армію українських медиків, чий професіоналізм, знання, досвід, сумління, відповідальність та милосердя забезпечують нам щастя повноцінного здорового буття.
Щоденна самовіддана праця медиків України, їхні доброта, душевне тепло, співчутливість, жертовна турбота про здоров’я людини спрямовані на гарантування найповнішої медичної допомоги населенню. Саме ці визначальні якості представників вашої професії завжди користувалися особливою суспільною повагою, загальною пошаною. І це є щирою винагородою вашої подвижницької діяльності, результатом якої виступають значні надбання вітчизняної медицини.
Спираючись на власні фахові напрацювання та творче осмислення кращих світових досягнень у сфері медицини, українські медики активно працюють над загальною модернізацією системи, посиленням її ефективності та конкурентоспроможності, піднесенням статусу медичної професії до рівня найавторитетнішої, найбільш затребуваної та найповажнішої у суспільстві.
Верховна Рада України гарантує законодавче сприяння вам у цьому, всебічну допомогу й підтримку, аби реалізація конституційного права громадян на охорону здоров’я могла здійснюватися якісно й у повному обсязі.
Нехай же медична наука та практика якнайшвидше піднімаються до вершинних світових досягнень — в ім’я людини та процвітання України.
У цей святковий день зичу всім миру, добра, благополуччя, успіхів у вашій нелегкій, але такій важливій і почесній суспільній місії — служінні людям.
Володимир ЛИТВИН Голова Верховної Ради України.