Обгортки, пакети з-під соку чи молока, пластикові пляшки й упаковки, поліетиленові пакети — ось що становить левову частку сміття городянина. Пакет, яким ви скористалися один раз, якщо уникне утилізації, пролежить на звалищі кілька сотень років. І за цей час наша планета має всі шанси перетворитися саме на таке вікове звалище. Щороку у світі використовують більш як десять мільярдів пакетів...

Водночас із кожним роком дедалі більшає прихильників довговічності сміття, але не на звалищах. Відходи, що отримали нове життя, опиняються на виставках і навіть на шиях витончених модниць. До речі, днями в Івано-Франківську відкрито виставку зеленого мистецтва «Креативне використання побутових відходів», на якій представлено експонати, виготовлені з пляшок, газет і картонних коробок. Таку виставку можна зробити і в себе вдома. Матеріал для творчості — безплатний і в надлишку. Головне — фантазія. Кажуть, у пакетах з-під соку сніданки довго залишаються теплими. А ще цю тару можна використати для зберігання кабелів, котушок з нитками, дисків, олівців тощо. Власне, цікаву і корисну річ можна зробити із будь-чого. І головне — вона точно буде ексклюзивною.

На знімках: біжутерія від Йова Котіка (матеріал — металеві кришки); робота Володимира Ружицького (матеріал — пластикові кришки).

Фото з сайта Котіка та з сайту Remake.