Народний депутат України, голова Вінницької обласної організації «Свобода» Олексій Фурман у приміщенні Вінницького облвійськкомату зустрівся із заступником обласного військового комісара полковником Олегом Вінницьким. Йшлося про виконання заходів третього етапу мобілізації, що передбачено згідно з ухваленим 23 липня 2014 року Законом України «Про часткову мобілізацію».
— Можна стверджувати, що на Вінниччині успішно виконують план третього етапу мобілізації до лав ЗСУ, Національної гвардії та прикордонної служби, — зазначив народний депутат України Олексій Фурман. — Обласному та районним комісаріатам вдається виконувати завдання у надзвичайно важливій справі захисту держави. Щоправда, не обходиться без проблем.
Про окремі з них розповів під час зустрічі заступник обласного військового комісара Олег Вінницький. Наприклад, в одному з районних військкоматів підтверджено факт отримання хабара. Він нетиповий тим, що хабар вимагали у добровольців за те, щоб їх узяли на службу контрактниками. Військова прокуратура проводить розслідування. Крім того, військовий комісар оприлюднив у місцевих ЗМІ прізвища керівників, які саботують заходи з проведення мобілізації, зокрема, відмовилися поставляти визначену техніку в зону АТО. Список з прізвищами порушників мобілізаційного процесу передано до обласної прокуратури. Інформацію про перешкоджання законній діяльності ЗСУ внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.
Згідно з чинним законодавством, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Те саме діяння, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків, карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.