Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко провів зустріч з членами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
Під час зустрічі обговорювали питання розвитку телерадіопростору держави. Учасники заходу звернули увагу на шляхи імплементації Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», ухваленого Верховною Радою 17 квітня 2014 року, яким передбачено створення наглядової ради Національної суспільної радіокомпанії України (НСТУ). Зокрема, зазначалося, що згідно із законом до наглядової ради НСТУ входять по одному представнику від депутатських фракцій і груп парламенту поточного скликання та дев’ять членів від всеукраїнських громадських об’єднань. Кандидатури для включення до складу наглядової ради НСТУ подаються до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, яка має право їхнього відхилення на підставі невідповідності вимогам, встановленим статтею 9 закону.
Наголошувалося також, що бачення питання розвитку телерадіопростору країни у представників різних гілок влади збігається, вони мають намір тісно співпрацювати й надалі. Так, триватиме законотворча робота, зокрема, стосовно підготовки проектів законів про телерадіомовлення і Національну раду.
Учасники зустрічі домовилися й про те, що робочі зустрічі членів Національної ради з Миколою Томенком стануть регулярними. Для обговорення шляхів розвитку місцевого мовлення планується також зустріч із керівниками обласних державних телерадіокомпаній.