Понад 50 іноземних делегацій візьмуть участь у другому Міжнародному економічному інвестиційному форумі, що його проводять Вінницька облдержадміністрація та облрада спільно з громадською організацією «Клуб ділових людей».

— Маємо намір ознайомити гостей з інвестиційним потенціалом регіону, налагодити бізнесові зв’язки та досягти домовленостей щодо реалізації спільних проектів, — так охарактеризував мету зібрання керівник управління міжнародного співробітництва Вінницької облдержадміністрації Олександр Шипук. — Максимум конкретики, прямих контактів та обміну інформацією — такий стиль спілкування запропонуємо гостям.

Вінничани запросили інвесторів з Польщі, Румунії, Молдови, Білорусі. На відміну від першого форуму, не буде делегації з Росії.

— Росіян не запрошували з відомих причин, — зазначив Олександр Шипук. — До того ж, товарообіг підприємств області з північною сусідкою скоротився з 34 відсотків до 19.

Діалог між учасниками форуму відбуватиметься і в пленарному форматі, і в секціях, зокрема, аграрній, будівельній та легкої промисловості. Учасники заходу побувають на низці промислових підприємств. Їм представлять проект інноваційного парку, створення якого розпочали у Вінниці за рішенням міськради.

Триватиме форум упродовж двох днів — 21—22 серпня.

Вінницька область.