Відкриваючи вчорашнє засідання уряду, прем’єр Микола Азаров заявив, що парламент, ратифікувавши угоду стосовно Чорноморського флоту, здійснив історичне рішення. «Тепер можна впевнено сказати, що Україна стане сильною, незалежною державою. Адже від того моменту, коли уряд Тимошенко, абсолютно нехтуючи національні інтереси, уклав кабальну газову угоду, Україна почала знекровлюватись, жити в борг і втрачати фактичну незалежність», — зазначив він та додав, що далі українська економіка мала перспективу банкрутства, народ — зубожіння, а держава — дефолту. Водночас він, пославшись на неназваних соціологів, зауважив, що «угоду підтримують близько 60 відсотків громадян, заперечують близько 20 відсотків».
Далі глава уряду пройшовся по діях сил, які намагалася заблокувати ратифікацію харківських угод, та назвав їх «опозицією на «мерседесах». Хоча, пригадується, попередній опозиційний уряд, до якого входив і М. Азаров, також не на «москвичах» їздив. Проте він вважає, що насправді опозиція не інтереси України захищала, а прагнула в такий спосіб уникнути кримінальної відповідальності. «Ви бачили, до яких дій вдалися вчора в парламенті і довкола нього наші опоненти. Не до сесійної зали вони впустили дим. Це димова завіса, щоб уникнути кримінальної відповідальності», — сказав він і додав, що «це логічне завершення їхньої кримінальної кар’єри в політиці». Відтак М. Азарова, заявив, що «люди зрозуміли: це не опозиція, це бандити і їх пособники», та пообіцяв «припинити цю жахливу, небезпечну для демократії в нашій країні безкарність». При цьому прем’єр, здається, навіть не помітив, що записав до «бандитів та їх пособників» майже пів-України, яка під час останніх парламентських виборів голосувала за нинішні опозиційні сили.
Перейшовши до ухваленого у вівторок держбюджету на 2010 рік, М. Азаров сказав, що це важкий, кризовий бюджет, проте водночас це перший реалістичний, збалансований бюджет за останні роки, в якому «повністю реалізовано підвищення соціальних стандартів». За його словами, після підписання Президентом цього закону Мінфін до 15 травня затвердить бюджетний розпис, а головні розпорядники бюджетних коштів внесуть на затвердження уряду порядки їх використання. Далі, протягом травня, має бути ухвалено місцеві бюджети. «Я жорстко попереджаю місцеві органи влади: хто вчасно не затвердить бюджет, не отримає жодної копійки дотацій і субвенцій», — пообіцяв глава уряду.
Зачепивши тему виконання бюджету 2009 року, М. Азаров зазначив, що звіт про його виконання — це «звіт про бюджетний безлад». Він повідомив, що в цілому дії попереднього уряду спричинили державі збитків у розмірі 100 мільярдів гривень, та пообіцяв, що цим питанням займуться правоохоронні органи. «Колишній Прем’єр-міністр, а також інші посадові особи мають понести кримінальну відповідальність за це», — сказав він.
Повідомивши, що в п’ятницю відбудеться засідання україно-російської міжурядової комісії, М. Азаров закликав урядовців «остаточно звірити годинники з першим віце-прем’єром Клюєвим, щоб домовленості під час засідання були предметними, перспективними і добре обґрунтованими». Прем’єр зазначив, що йтиметься про «дуже масштабні пропозиції в галузі ядерної енергетики», «виробничо-маркетингову кооперацію в авіабудуванні», «кооперацію в галузі суднобудування». Зокрема, комісія розгляне проекти спільного виробництва та реалізації на ринках третіх країн літаків Ан-148, Ан-124, Ан-70, Ан-140, питання спорудження нових і модернізації старих автомагістралей, зокрема швидкісних автострад Москва—Харків—Сімферополь, Москва—Київ, транспортного коридору через Керченську протоку, Крим—Кубань.