Співробітники Контрольно-ревізійного управління в Чернівецькій області встановили, що пенсіонерам, які перебували на повному державному утриманні у Хотинському психоневрологічному інтернаті, лише за три останні місяці минулого року недоплатили пенсій на 71,9 тисячі гривень.
Ревізія КРУ також встановила, що в цьому закладі не було проведено індексації зарплати на коефіцієнт приросту індексу споживчих цін, внаслідок чого працівники закладу впродовж 2009 року недоотримали 28,3 тисячі гривень заробітної плати.
Водночас виявили завищення загального підсумку по відомостях на виплату заробітної плати, яку в подальшому перерахували на особистий рахунок головного бухгалтера установи.
За допущені порушення законодавства з фінансових питань двоє осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та ініційовано зменшення бюджетних асигнувань. Матеріали ревізії для відповідного реагування передано до прокуратури району.