В Україні його відзначають щотретьої суботи квітня. Так 1998 року визначив Президент своїм указом. А взагалі цю традицію було започатковано ще 1972-го Генеральною Асамблеєю ООН з нагоди відкриття Стокгольмської конференції «Довкілля людини», яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Сьогодні в Україні стартує «Марш парків» — ще одна міжнародна екологічна акція, спрямована на підтримку заповідної справи. Уперше такий марш двадцять років тому провели американці. І вже п’ятнадцять років разом з усім світом крокуємо і ми.
Останнім «зеленим» у квітні стане Міжнародний день Землі. Його відзначатимемо двадцять другого. І вже за чотири дні по тому настане не зелена, а чорна дата — чергова річниця Чорнобильської катастрофи. Бо справді всі ці дати пов’язані однією ідеєю: екологічні проблеми — чи не єдині, які однаково стосуються всіх мешканців Землі, незалежно від їхніх статків, громадянства тощо. Ми всі сидимо на одній гілці. І байдуже, хто її підпилює, падати все одно доведеться всім. Сторонніх немає. А ось байдужих... Прибери планету, збережи довкілля, нагодуй птахів, не зривай первоцвіти... Хочеться, щоб цей довжелезний перелік закликів до байдужих нарешті змінився на перелік констатацій: ми прибираємо нашу планету, бережемо природу... І кожну третю суботу квітня святкуємо як перший день року довкілля.